Grupul ACH

Trofeul Hidrotehnica v2011 – desfasurare concurs

Trofeul HIDROTEHNICA 2011

Regulament de desfasurare
1. Scop

Trofeul Hidrotehnica este o competitie dedicata exclusiv studentilor Facultatii deHidrotehnica având scopul de a stimula dezvoltarea capacitatii creative a acestora in domenii specifice ariei de cuprindere a specializarilor pe care le gestioneaza Facultatea deHidrotehnica. Organizarea acestei competitii urmareste in acelasi timp dezvoltarea abilitatii studentilor in a documenta, evalua si propune solutii pentru rezolvarea unor probleme specifice si actuale ale domeniului lor de studiu.

2. Eligibilitate

Sunt eligibili pentru a poarticipa la aceasta competitie toti studentii facultatii de Hidrotehnicaindiferent de specializarea sau anul de studiu in care studiaza.

Studentii pot participa individual sau in colective de studenti. Numarul maxim de studenti admisi intr-un colectiv este limitat la trei.

3. Tematica, subiecte competitie

Subiectele, temele lucrarilor pentru concurs vor fi propuse de catre fiecare student, grup de studenti, cu urmatoarele conditionari:

– Tema trebuie sa se refere la unul din domeniile de activitate specifice facultatii.

– Subiectul ales trebuie sa reflecte o preocupare actuala a societatii in domeniul vizat.

– Nu sunt acceptate lucrari ce fac parte din proiectele de diploma/disertatie ale studentilor/masteranzilor din anii terminali sau din proiectele de an (ale disciplinelor de specialitate – integral sau partial).
– Structura si organizarea lucrarii nu sunt impuse; fiecare student, colectiv inscris in concurs isi va alege solutia convenabila functie de tema aleasa.
– Numarul maxim de pagini se propune a fi limitat la 60, fara insa sa fie o conditie obligatorie.
– Se incurajeaza prezentarea de scheme, diagrame, grafice care pot sustine si argumenta solutiile propuse (a se vedea paragraful 5 – Criterii de selectie si evaluare).
– Lucrarea propusa nu trebuie gandită ca un proiect tehnic, cu calcule detaliate, planse tehnice etc, ci ca un raport de sinteză, analiză, dezbatere si opinie asupra domeniului problemei abordate.
– Concursul este organizat pe doua sectiuni: Licenta si Master. Studentii de la un ciclu de invatamant (Licenta sau Master) concureaza doar la categoria din care fac parte.

4. Inscriere, etape
4.1. Etapa I – inscrierea la concurs Studentii sau colectivele de studenti se pot inscrie la concurs pana pe data de 4 martie 2011 (ora 15:00).
Inscrierea presupune transmiterea la Secretariatul facultatii a fisei de inscriere completata.
Juriul concursului va analiza cererile de inscriere si va anunta prin afisare, pana pe data de 8 martie 2011 (ora 15:00), lista studentilor si a temelor acceptate pentru fiecare sectiune (Licenta sau Master).

4.2. Etapa II
4.2.1. Sectiunea Licenta Lucrarile realizate de studentii de la ciclul de Licenta vor fi predate la secretariatul facultatii pana pe data de 3 mai 2011 (ora 15:00).

4.2.2. Sectiunea Master Lucrarile realizate de studentii de la ciclul de Master vor fi predate la secretariatul facultatii pana pe data de 3 mai 2011 (ora 15:00). Dosarul pentru depunerea lucrarii va contine, atat pentru Licenta, cat si pentru Master:
– Un exemplar din lucrare – tiparit
– O copie pe CD a lucrarii
– Un poster format A1 cu sinteza elementelor continute in lucrare (formatul cadru al posterului va putea fi descarcat de pe paagina web a facultatii; respectarea formatului reprezinta o conditie de eligibilitate).

4.3. Etapa III
Juriul concursului va evalua lucrarile si le va selecta pe cele care vor fi prezentate oral. Lista lucrarilor selecate va fi anuntata pana pe data de 5 mai 2011 ora15:00. Posterele tuturor lucrarilor propuse in concurs vor fi afisate in holul facultatii, incepand cu 5 mai 2011.
Sustinerea orala a lucrarilor selectate va fi organizata pe data de 6 mai 2011, incepand cu ora 9:00.
Lista si ordinea de prezentare vor fi afisate pe data de 5 mai 2011.
Fiecarei lucrari ii vor fi alocate 20 minute pentru prezentare – power point, urmate de alte 10 minute pentru intrebari.
Sustinerea lucrarilor este publica; pot participa profesori sau studenti ai facultatii, precum si invitati, din afara facultatii, ai studentilor aflati in concurs.

5. Criterii de evaluare si selectie
Criteriile ce vor sta la baza evaluarii lucrarilor sunt urmatoarele:
– Calitatea lucrarii propuse; modul de redactare; prezentarea grafica a lucrarii;
– Calitatea prezentarii lucrarii in fata juriului; abilitatea de a comunica si dialoga; acuratetea si rigoarea sintezei realizate; acuratetea termenilor folositi;
– Corectitudinea intelegerii fenomenelor, problemelor abordate;
– Aplicabilitatea solutiei propuse, fezabilitatea si credibilitatea ideilor avansate in lucrare;
– Noutatea si originalitatea lucrarii;
– Maturitatea si complexitatea lucrarii;
– Legatura subiectului cu domeniul de activitate al facultatii;
– Logica dezvoltarii lucrarii.

6. Premii, diplome
La fiecare din cele doua sectiuni (Licenta si Master) vor fi acordate urmatoarele premii:
– Premiul I: 1000 Euro;
– Premiul II: 650 Euro;
– Premiul III: 350 Euro.
Toti studentii premiati vor primi diplome care vor atesta nivelul premiului acordat.

7. Popularizare
Lista lucrarilor prezentate in concurs si lista studentilor castigatori vor fi afisate pe pagina web a facultatii. Posterele lucrarilor premiate vor fi retinute in facultate fiind expuse pe culoarul etaj II al facultatii.

8. Sponsori
SC APA NOVA Bucuresti, SC DANEX Bucuresti

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s